Elektrikçi Dükkânı Açmak

Elektrikçi Dükkânı Açmak

Bir elektrik dükkânı açmak, küçük veya orta ölçekli bir şirket kurmak isteyenler için son derece göz alıcı bir iş konseptidir. Bir elektrik mağazası açmak için eğitim, izin, cihazlar, izinler, güçlü bir organizasyon stratejisi ile reklam ve pazarlama yöntemlerine ihtiyacınız olacak. Bu şirketi sıfırdan kurabilir veya bayilik alabilirsiniz.

Elektrikçi Dükkânı Açmak Karlı Mı?

Küçük bir yer ile hem elektrikçi dükkânı açma şansınız olabilir hem de para kazanabilirsiniz. Bunun için sağlamanız gereken tek şey, topluluktan gerekli kayıtları almaktır. Daha sonra ise sadece ihtiyaç duyulan ürünleri satın almaya devam ediyor. Birkaç raf, biraz düzenleme ve biraz dekor ile elektrikçiniz kesinlikle hazırlanabilir. Tasarım için ilk etapta 7-8 bin TL’lik bir bütçe planı size yeterli olacaktır.

Elektrikçi Dükkanı Açmak İçin Ürünler ve Tüm Malzemeler ;

Detaylı Bilgi Almak ve Ürünlerimizi Sipariş Vermek İçin Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Uzmanımız Sn. Özer KOLBAŞI ile direk iletişim kurabilirsiniz.

Elektrikçi Dükkanı Açmak

Elektrikçi dükkânı açarken kâr elde etmek istiyorsanız doğru ve güvenilir bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Öncelikle dükkân açarken temin etmeniz gereken malzeme, donanım ve teçhizatları erelb2b.com firması üzerinden temin ederek başlarken kâr elde edebilirsiniz.

Priz, ampul, ışık gibi ürünler günümüzde her alanda kullanılmaktadır. Günümüzde ofis, kurum, ev, cadde ve ayrıca birçok farklı mekânın özellikle geceleri aydınlatılması gerekmektedir. Günümüzde bu aydınlatma işi hem lambalar hem de ampuller aracılığıyla mümkündür. Lamba ve ampul kullanımına bakıldığında bu ürünlerin belirli bir kullanım süresi vardır. Kullanım süresinin bitiminden sonra bu ürünler özelliğini kaybeder ve yenisi ile değiştirilmelidir. Yenisi ile değiştirilecek ampul ve lambalar bugün elektrikli eşya satan mağazalardan alınıyor. Elektrikçilerde satılan bir diğer ürün ise prizlerdir. Günümüze bakıldığında outletler çalışma ortamında, kurumda, evde ve daha birçok alanda vazgeçilmez bir unsurdur.

Kazanç fiyatını artırmak için ideal yaklaşımları seçerse, büyük bir kazanç oranına sahiptir. Bir bütün olarak, işletme sahibi, bu işi yapmadan önce ne anlama gelmesi gerektiğini önceden araştırmalı ve bu anlayışla işe başlamalıdır. Küçük bir yerle elektrikçi dükkânı açıp para kazanma şansına sahip olabilirsiniz. Birkaç raf, bazıları düzenleme, biraz tasarım ile elektrik dükkânı hazırlanabilir.

Elektrikçi Dükkânı Açmak İstiyorum Nereden Başlamalıyım

İşletme sahibi olarak; Elektrik dükkânı açmayı düşünüyorsanız, nereden başlamalıyım, öncelikle bu firmayı çok iyi tanımalısınız. Elektrik mağazası açan kişi, elektrikli cihazlarla ilgili tüm detaylara sahip olmalıdır.

Elektrikçi dükkânı açmadan önce kesinlikle araştırma yapıyorsanız en doğru ve güvenilir bilgiyi erelb2b.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kolay bir elektrikçi olsanız bile, bir ısıtıcı, ütü veya bunun gibi herhangi bir şeyi tamir edebilmelisiniz. Eğer böyle bir tamircilik yeteneğiniz yoksa ancak bu işi yapmak istiyorsanız, Halk Eğitimi’nde İŞKUR tarafından verilen tamamen ücretsiz elektrik enerjisi kurslarına gidebilirsiniz.

Bu programların sonunda 1 veya 2 ayda kendinizi geliştirebileceğiniz gibi bu hizmete de başlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak bir elektrikçi dükkânında çalışabilir ve tecrübe kazanabilirsiniz.

  1. Mesleki kolejlere veya öğretim eğitim kurslarına katılarak eğitim alın. Detayları büyük ihtimalle Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesine girerek mesleki ve teknolojik açık öğretim ve öğrenim yüksekokulu alanını inceleyerek edinebilirsiniz.
  2. İlgili kurum ve kuruluşlara takılarak gerekli elektrik tesisatı izin belgesini almak için eğitimlere katılmak ve sınavlara girmek.
  3. Şirket bilgileri, ekonomik tahminler, reklam ve pazarlama yaklaşımlarından oluşan bir hizmet stratejisi hazırlayın. Bir danışmanı arayarak veya KOBİ’ler hakkında bilgi veren web sitelerini ziyaret ederek organizasyon stratejinizi tam olarak nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz. Finansal kuruluşlardan veya yatırımcılardan fon artırmayı planlıyorsanız, bir şirket planına sahip olmanız gerekir.
  4. Kuruluş çerçevenizi seçin. Tek şahıs, limited şirket, adi şirket veya anonim şirket kurabilirsiniz.
  5. Bağlı olduğunuz belediyenin web sitesine girerek uygulamaya erişim kazanın. İlgili kuruluşlardan gerekli belgeleri aldıktan sonra başvuru formunuzla birlikte ilçeye başvurunuz. Şirketinizi başarılı bir şekilde yürütmek istiyorsanız, gerekli lisansları ve izinleri almalısınız. Ayrıca, vergi yükümlülüğü işyeri ile ilgili olduğu kadar vergi işlemlerinizi de gerçekleştirin.
  6. Yeterli sermayeniz yoksa bankalar aracılığıyla finansman sağlayın. Finans kurumları ile bir finansman talebinde bulunurken, hizmet planınızı, resmi ve ayrıca kişisel belgelerinizi kesinlikle isteyeceksiniz.
  7. Kendi kaynaklarınızla veya bankalardan elde ettiğiniz kaynaklarla donanım ve aletlerinizi temin edin. Cihazlarınız ve ayrıca otomobil gereksinimleriniz, sağladığınız hizmetlere ve görevlerinizin kapsamına bağlı olarak kesinlikle değişecektir.
  8. Sigorta şirketi ile görüşerek sorumluluk sigortası yaptırın. Sigorta acenteniz, ihtiyaç duyabileceğiniz diğer sigortalar konusunda size kesinlikle ek önerilerde bulunacaktır.

İşinizi başarıyla yürütmek istiyorsanız, gerekli lisansların yanı sıra yetkileri de almanız gerekir.

Elektrik Dükkânı Açmak İçin Ne Gerekiyor

Elektrikçi dükkânı açarken yeterli finansmanı keşfetmek için finans kuruluşları ile ilişki kurarak gerekli finansmanı sağlayabilirsiniz. Finans kuruluşlarının talep ettiği evraklar ve hizmet planınız doğrultusunda işletmeniz için gerekli olan sermaye için ofis kredisi alabilirsiniz.

Elektrikçi dükkânı açmak için gereken kaynaklar, kesinlikle açacağınız dükkândaki malzemelere, aletlerinize ve tır ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterecektir.

Mağazanın sigorta poliçesi için sigorta şirketine başvurarak sorumluluk sigortası yaptırmayı unutmayınız.

Bunun için mutlaka bir göreve başlama bildirimi, 2 nüsha nüfus cüzdanı, 2 ev sertifikası, noterden marka beyanı, muhasebe meslek mensubunun işe uyması için avukat yetkisi, çalışma ortamı kira sözleşmesi, damga vergisi istenecektir. Fatura, kira değilse tapu fotokopisi ve vergi dairesine dilekçe. Bu belgeler vergi dairesine teslim edilir, şahıs adına vergi levhası açılır. Şahıs şirketi geliştirerek hem düşük vergi yükümlülüğünden hem de modern vergi yükümlülüğünden yararlanabilirsiniz.

Elektrik Dükkânı Açmak Ne Kadara Mal Olur

Elektrikçi dükkânı açmanın maliyeti minimum 15 bin TL’dir. Tam teşekküllü bir elektrikçi dükkânı açmak istiyorsanız 50 bin TL’den fazla taviz vermeniz gerekiyor.

Küçük işletme konseptleri ile büyük kazançlar elde etmek sizin elinizde. Yeter ki ideal eylemleri gerçekleştirin. Sizlere ne kadar mâl olduğundan ziyade getiririnin sizlere sağladığı denklem doğrultusunda kazanç ve gider tablosu uygunluğunu sorgulayarak olanaklı bir işletme kurmanın hesabını yapabilirsiniz.

Elektrik Dükkânı Ortalama Kar Marjı Nedir

Elektrikçi dükkânından aylık düzenli gelir standart olarak 3-5 bin TL arasında olabilir. Elektrikli otomobil bayiliği alarak hem maliyetlerinizi hem de sorunu yarı yarıya azaltabilirsiniz. Özetle, elektrik ekspertizinin tam olarak ne kadar kazanacağı konusunda tam bir çözüm sunmak kesinlikle doğru olmaz.

Elektrik Dükkânı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Elektrikçi dükkânı açmak için bazı evraklara sahip olmanız gerekmektedir. Belgelerin temin edilmesi için resmi kurum, kuruluş ve diğer öğretim belgeleri gibi daha birçok konuda yeterlilik gerektiren istenimler gerekecektir.

  • Eğitim ve öğretim
  • Elektrik tesisat ruhsatı
  • İş planı ve bilgisi
  • Resmi kuruluşlardan alınan belgeler
  • Başlangıç için gerekli sermaye
  • Ekipmanlar ve araçlar
  • Sorumluluk Sigorta Başlangıcı

Elektrikçi Dükkânında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir

Elektrikçi dükkanı açarken öncelikle malzemeleri doğru tanımak ve toplu alım yapmanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda alım ve toptan alın durumları sizler için daha kârlı bir durumdur. Ampul, kablo, anahtar, priz ve priz grupları gibi ürün çeşitleri ve daha fazlasını erelb2b.com firmasından temin edebilirsiniz.

  • Direnç kabloları
  • Led Armatürler
  • Ampuller, avizeler
  • Elektrik Bandı
  • Otomatik entegre sistemler
  • Kontrol Kalemi ve türevleri
  • Elektrik kabloları
  • Elektrikli Aletler Bileşenleri
  • TV Kumandaları
  • Uydu Alıcıları
  • Genişletme Telleri, Lehim Kablosu
  • Kaynak Torku, Soketler
  • Sensörlü Aletler
  • Anahtarlar
  • Tığ, Pil yatağı

Gerekli Malzemeler ihtiyaca göre ayrılabilir. Daha fazla ürün konsepti almak istiyorsanız, elektrik müteahhitlerini ziyaret ederek not alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Kullanım İhlali !