TTR Kablo Nedir?

Yan yana ya da birbirine bükümlü halde gelen içi çok telli, 2 ve üzeri damar sayısından oluşan enerji kablolarına TTR kablo denir. Dış yapısı PVC kaplama, iç damarlarda bulunan bakır ise ince bakır telden imal edilir. Her bir damarı kendi içerisinde birden çok iletkenden oluşmaktadır. TTR kabloların ayrımı iç damar sayısı ve içinde bulunan her bir damarın mm2’ sine göre yapılmaktadır. Örnek olarak PVC kaplamanın içinde 2 damar bulunmakta ve bu iki damar da 0.75mm2 kesitinde ise ‘2×0.75 TTR’ kablo olarak adlandırılır. Temel olarak içi çok telli NYAF kablolarının 2 ya da daha fazlasını birleştirilip PVC dolgu ile kaplanması sonucu oluşturulmuş enerji kablosudur. Teknik bir bilgi verilecek olursa kodlaması ‘H05VV-F ya da H07VV-F’ olarak geçmektedir. İki kodlamayı ayıran özellik ise anma gerilimidir. Aynı zamanda maksimum çalışma sıcaklığı 70 C’dir.

TTR kablo çeşitlerini günlük hayatımızda; evimizin içerisinde iş yerlerimizde çalışma alanlarımızda görmekteyiz. TTR kablonun birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Elektrik kabloları mekanik zorlamanın az olduğu, ıslak ve nemli alanlarda, genellikle şantiyelerde iki ya da daha fazla cihazın birbirine bağlanmasında, bir cihazdan başka bir cihaza ya da cihazlara enerji aktarımını sağlamak için de kullanılmaktadır. Ev ve iş yerlerimizde kullanılan elektronik cihazlarda güç ve sinyal devrelerinde, düşük derecede mekanik zorlamaların bulunduğu yerlerde, toprak altında ve kablo kanallarında, binalarda kalıcı kullanıma yönelik olarak kurulan aydınlatma, güç ve kontrol devreleri için bina kablolamalarında da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Burada önemli olan kullanım alanına göre kablonun kesitine doğru karar vermektir. Çekilecek elektrik gücü, bağlanacak yerin ve cihazın verdiği güç ve enerji, kablonun içinde bulunması gereken damar sayısı, topraklama kablosunun içinde bulunup bulunmaması gerektiği, gibi kablonun satın alınmadan önce net bir karar verilmesi gereken bir durumdur.

Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.
error: Kullanım İhlali !